Testlab

På testlaben tilbyr vi enkle og innsiktsfulle tester for å måle utholdenhet og kondisjon. Testene tilpasses ditt nivå og dine mål - slik at de passer for alle! Resultatene gir verdifull innsikt som kan hjelpe deg med å tilpasse treningen din og nå dine mål. Enten du er nybegynner eller erfaren, gir vi deg en klar forståelse av din fysiske form.

Terskeltest

Ønsker du et mål på treningsstatus, finne terskelfart/-puls og få korrekt inndeling av treningssoner?
En terskeltest vil identifisere de ventilatoriske tersklene (VT1 og VT2), også kjent som aerob og anaerob terskel. Spesielt anaerob terskel er en viktig faktor som gir indikasjon på utholdenhet og kan brukes aktivt i treningsarbeidet for deg som trener utholdenhet.
Testen gjøres på vår Woodway-mølle som en individuelt tilpasset Steptest. Du løper da sammenhengende med gradvis økende belastning hvert 3.-6. Minutt. Testet varer i cirka 35 minutter.

Vi anbefaler terskeltest til både nybegynnere og idrettsutøvere.

Pris: 1400kr (1900kr for kombinert terskel- og VO2maks-test)


VO2maks-test

VO2maks måler kroppens evne til å ta opp og forbruke oksygen ved maksimal belastning, og er faktisk det mest presise målet på kondisjon! Testen utføres på en tredemølle med økende belastning til maksimal intensitet er oppnådd, og tar omtrent 4-8 minutter.
Vi anbefaler dette til alle, spesielt deg som ønsker å utvikle fysisk form. Testen passer godt som kartlegging for håndball- og fotballspillere eller lignende.

VO2maks-testen kan utføres alene eller i kombinasjon med en terskeltest.

Pris: 900kr (1900kr for kombinert terskel- og VO2maks-test)


Laktatprofil


Test av laktatprofil er for deg som ønsker å kartlegge din anaerobe terskel. Dette er det samme som ved terskeltest.
Ved laktatprofil gjennomføres en trinn-test med gradvis økning i fart. For hver økning i fart måles laktatkonsentrasjon i blodet og hjertefrekvens.

Vi anbefaler denne testen for løpere som bruker laktatmålinger i sitt treningsarbeid.

Pris: 1600kr


Løpsanalyse

Effektiv og optimal løpsteknikk kan forbedre løpsøkonomien din. I tillegg kan en løpsanalyse avdekke uhensiktsmessige bevegelsesmønster som disponerer for smerter og skader.

Du vil få grundig gjennomgang og konkrete arbeidsoppgaver fra testleder som skal bidra til å optimalisere din løpsteknikk.

Pris: 800kr


Kompett testpakke; terskel- og VO2maks-test, samt løpsanalyse

Med denne pakken får du kombinert testing av utholdenhet og kondisjon med kartlegging av løpsteknikk.

Bestill enkelt direkte hos en våre fysioterapeuter/ testledere Trygve eller Karoline, som er begge aktive utøvere selv.
Kontakt oss
© 2024 Bergen Idrettsklinikk
Org.nr:  990 800 839
Utviklet av: