FRA NAKKEBRUDD TIL STYRKETRENING!

Endringer i livet kan inntre relativt kjapt, enten man strekker en muskel eller påfører seg et nakkebrudd. I mitt sitt tilfelle var det et relativt komplisert nakkebrudd. Utrolig nok ble jeg ikke lam fra nakken og ned, og kirurgene mente at jeg hadde «griseflaks». Etter kunstig koma og operasjon på 6,5timer, ble nakken forsterket med bolter og stag.

Jeg var interessert i å vite hva han kunne utføre av trening uten å påvirke nakkebruddet. Jeg var raskt ute og gikk korte turer under kontrollerte former. Etter fire uker fikk jeg endelig klarsignal fra fysioterapeut å begynne med styrketrening. Jeg meldte meg inn på moment, og kjøpte PT timer med Karoline.

Karoline gjennomgikk epikrisen og så bilder av skruer og stag i nakken. Deretter satt hun sammen et treningsprogram som ikke forstyrret nakken.

Målet: Ryggen skal være sterke enn før ulykken og jeg skal være i toppform til off-piste kjøring i alpene i januar 2020!

Jeg merket kjapt at styrketreningen var til stor hjelp. Både mentalt og fysisk var det en skikkelig boost! At jeg kunne starte med kontrollert opptrening innenfor gitte rammer og med nakkekrage, var uten tvil en av grunnene til at 1 måned senere kunne vende tilbake til sin arbeidsgiver. Mitt tips til andre som får alvorlige skader er å komme i gang med trening så fort som mulig for å unngå at opptreningen skal bli for tung og langdryg, men husk å sjekk hvilke kunnskap treneren din har først!

Moment har hyggelige, hjelpsomme og kunnskapsrik og fysioterapeuter og personlige trenere, som villig rettleder for å sikre at øvelsene blir utført korrekt i forhold til skadebildet og din kropp. Takk for fakntastisk oppfølgning og gode treningstimer, Karoline!

– Vidar