Frå smertestillande til seriegull!

Andrej Khanevski som spelar på eliteserielaget til Nyborg volleyball, hadde store problem med høgre skulder i forkant av sesongen 2010. Ein 8 månader gamal skulderskade, som ingen klarte å finne ut av, gjorde at Andrej laut nytte seg av smertestillande medikament for å kunne gjennomføre treningar og kampar. Til trass for tidlegare behandling og undersøking med MR og røntgen, var det uråd å finne noko årsak til smertene som gjorde det uråd å smashe med full kraft.

”Jeg var veldig hemmet av skaden, og hadde smerter i skulderen i hver eneste kamp. Det var helt umulig å gjennomføre treningsøktene som jeg ville. Ekstra frustrerende var det at ingen fant ut hva som var galt. Dette gikk på motivasjonen løs, og jeg hadde etter hvert mindre glede og utbytte av den idretten som jeg liker aller best” er medisinstudent Andrè si oppsummering av problema.

Hausten 2009 kom Andrej i kontakt med Bergen Idrettsklinikk og fysioterapeut Arild Solheim. Det vart gjort omfattande kartlegging, undersøkingar og testing av styrke og stabilitet. Resultata synte at det var redusert funksjon i stabiliserande muskulatur kring rygg og hofte, i tillegg til at ein del av skuldermuskulaturen ikkje jobba på riktig vis. På bakgrunn av dette vart det laga til treningsprogram for slyngetrening, i tillegg til at det vart utført behandling på skuldra. I perioden med behandling vart det lagt vekt på gradvis tilvenning til normal trenings- og kampaktivitet.

Faksimile: BA 26.08.2009. Foto: volley.no
Andrè merka og gradvis framgongen og konkluderer: ”Jeg merket raskt at det som ble gjort hadde effekt, faktisk fra første gang jeg var til behandling! Hver gang jeg var på Bergen Idrettsklinikk ble det gjort opp status, og det ble testet på nytt gjennom hele behandlingssekvensen. Dette gjorde det lett å registrere fremgang under behandlingen, og mellom hver konsultasjon . Ekstra motiverende var det å kjenne at det var fremgang på hver eneste treningsøkt! Etter hvert var det uproblematisk å gjennomføre fullverdige treningsøkter og kamper uten å bruke smertestillende medikamenter”.

Dei fleste har lagt merke til at Nyborg har vore utilnærmelege i årets eliteserie i volleyball. For Andrè har serien i 2009/ 2010 vore ein stor opptur.
”Sesongen i år med Nyborg har for min del vert et eventyr, der vi har vunnet både seriemesterskap og cupmesterskap. Jeg har spilt alle kampene, og kroppen fungerer slik den skal” avsluttar ein nøgd Andrè Khanevski.

Bergen Idrettsklinikk ynskjer Andrè lukke til både med volleyballen og medisinstudiar !